Lehto ry - Tervetuloa

Janet & Stewart Farrar: The Witches` God
- Lord of the Dance

Farrareiden kirjat ovat aina takuuvarmoja ostoksia wicca-kirjojen joukossa. Kirjoittajat todella tietävät mistä puhuvat ja hanskaavat niin teorian kuin käytännönkin. Monien höttökirjojen lomassa The Witches` God oli ilahduttavan hieno teos.

Kirja jakautuu kahteen osaan, joista jälkimmäinen on kattava lista maailman jumalista lyhyen kuvauksen kanssa. Kirjan alussa tutustutaan Jumalan eri aspekteihin ja kasvoihin aina sarvipäisestä jumalasta monoteistiseen ja auringon ilmentymästä Manalan hallitsijaan. Innostuin ahmimaan tekstiä yhtäläisyyksistä ja vaikutteista eri uskontojen jumalten välillä. Todella mielenkiintoista ja usein salattunakin pysyvää tietoa. Kenenkään ei juuri kuule puhuvan Jahven vaimosta nykyään. Seuraavaksi kirjassa käydään läpi tunnetuimpia eri mytologioiden jumalia ja esitellään heihin liittyvä rituaali tai mukavan inspiroiva näytelmä.

The Witches` God on hyvä perusteos wiccojen kirjahyllyssä. Vaikka suuri osa rituaaleista on coveneille suunnattu, voi niistä kehitellä soolorituaaleja luovuutta käyttämällä. Jos ei halua tehdä niitä ollenkaan, antavat tekstin kanssa kuitenkin lukijalle hyvän kuvan Jumalan eri puolista. Eli lukekaa ihmeessä tämä kirja! Ja tutustukaa myös sisarteokseen The Witches` Goddess, joka kertoo puolestaan Jumalattaren eri puolista ja kasvoista.


Kirjoittanut:
Thuleia

Arvostelu on julkaistu Seita-lehdessä 2000-luvun alussa

<< Kirja-arvostelut ja esittelyt
<<
Artikkelivalikko


Liity jäseneksi LehtoonLehto ry - Etusivu In English Lehto ry Lehto ry Facebookissa Etusivu Lehto Uskonnot Tapahtumat Seita-lehti Verkkokauppa Yhteystiedot Seita-lehti Seita-lehden artikkelit verkossa Osta irtonumeroita Mainosta lehden sivuilla Vuosikerrat Mediakortti