Lehdon toiminta

Tälle sivulle on koottu infoa Lehdon keskustelufoorumeista, toiminnasta ja palveluista. Tiedotus tapahtuu näiden www-sivujen, jäsenlistan, jäsenlehden sekä Facebookin kautta.

Lehdon Facebook-sivu

Lehdon virallinen sivu Facebookissa. Ajankohtaista asiaa Lehdosta. Sivu näkyy myös henkilöille joilla ei ole omaa Facebook-tunnusta.

Lehdon Facebook-ryhmä

Facebookin ryhmään ovat tervetulleita keskustelemaan kaikki kiinnostuneet, eivät vaan yhdistyksen jäsenet.

Instagram

Lehdon Instagrami-tilin löydät nimellä lehtory. Sieltä löydät tunnelmia Lehdon tapahtumista ja muuta luonnonuskontoihin ja luontoon liittyvää.

Paikallisvastaavat

Lehdolla on paikallisvastaavia ympäri Suomea. Paikallistavastaavaan voi ottaa yhteyttä ja kertoa mistä on kiinnostunut. Kun paikallisvastaava saa riittävästi yhteydenottoja kiinnostuneilta ihmisiltä, hän voi järjestää tapaamisia. Sitä odotellessa tehtävään kuuluu tiedonvälitys, ihmisiin tutustuminen ja mahdollisesti myös tutustuttaminen toisiinsa. Mahdollisissa medialta tulevissa yhteydenotoissa tiedottaja auttaa tarvittaessa. Jos omalla paikkakunnallasi ei ole kontaktia, voit laittaa viestiä naapurikaupunkiin. Tai tarjoutua itse toimimaan paikkakuntasi yhteyshenkilönä. Paikallisvastaavat on listattu Yhteystiedot-sivulle.

Tapahtumat

Vaikka paikkakunnallasi ei olisi paikallisvastaavaa, voidaan siellä silti järjestää Lehdon tapahtumia. Kannattaa kirjoittaa sähköpostia jäsenlistalle ja kysellä muita samalla alueella asuvia. Myös tiedottajalle voi laittaa suoraan viestiä ja toiveita tapahtumien suhteen. Esimerkiksi Lehdon hallituksesta löytyy paljon kiinnostunutta väkeä, joka voi kiertää eri paikkakunnilla pitämässä eri aiheista teemamiittejä.

Osa Lehdon tapaamisista on sosiaalisia kokoontumisia tutustumisen merkeissä, toisissa käsitellään jotakin teemaa. Toisinaan järjestetään myös työpajoja tai rumpupiirejä. Tapaamisiin osallistuminen ei edes vaadi Lehdon jäsenyyttä kuin aivan poikkeustapauksissa, ja monissa kaupungeissa tehdään yhteistyötä muiden pakanayhdistysten kanssa. Lehto järjestää vuosittain valtakunnallisia tapahtumia, kuten leirejä.

Hyväntekeväisyys

Lehto tekee hyvää! Haluamme toteuttaa yleishyödyllisen yhdistyksen asemaamme tiedottamisen ja tapahtumien lisäksi teoilla, jotka tuottavat hyvää mieltä ja konkreettista apua vähäosaisille sekä luonnolle. 

Luottamustehtävät

Lehto ry:n jäsenillä on mahdollisuus pyrkiä vuosittain yhdistyksen hallitukseen. Hallitus valitaan syyskokouksessa. Mukaan pääsy ei edellytä vuosikokoukseen osallistumista henkilökohtaisesti! Kokousteknisistä syistä hallituksen varsinaisten jäsenten määrä pyritään pitämään suppeana. Hallitukseen valitaan myös varajäseniä. Paikallisvastaavat ovat yhdistyksen toimihenkilöitä, joten heidät nimittää hallitus. Ja aktiivinenhan voi tietysti olla kuka vaan, osallistumalla ja puhumalla suunsa puhtaaksi niin risuista kuin ruusuistakin.

Materiaalin jakaminen

Lehdolla on painettuja käyntikortteja ja esitteitä, joita voit jättää paikkakuntasi kirjastoon tai vaikka esoteeriseen divariin. Materiaali on tarkoitus jättää sopivaan paikkaan tai infotaululle, mutta sitä ei jaeta kädestä käteen ihmisille. Voit pyytää kasan käyntikortteja ja esitteitä postitse osoitteesta tiedotus@lehto-ry.org.

Tule tekemään Seitaa

Seita-lehti on valtakunnan laajalevikkisin pakanallinen julkaisu. Seidan toimitus ottaa mielellään vastaan juttuja, mielipidekirjoituksia, artikkeleita ja juttuvinkkejä. Lue tarkemmat ohjeet Seita-lehden sivuilta tai ota yhteyttä: seita(a)lehto-ry.org

Kaikki toiminta Lehdossa perustuu vapaaehtoistyöhön. Ilman aktiivisia ihmisiä, talkootyötä ja osallistumisen intoa yhdistys ei pyörisi ollenkaan. Tervetuloa mukaan toimintaan – pienikin apu on iso asia!